ELVARÁZSOLT SZIGET – Kiállítás és játék a Mezőgazdasági Múzeumban

írta: nekedveszem.hu
651 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek.

A Vajdahunyadvárban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli utazásra, izgalmas próbatételre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos talányok és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Az Elvarázsolt sziget ura, a találékony Varázslómester különféle próbatételeket eszeli ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak. A legügyesebbek végül a kaland végén egy titkos varázstárgyat megérintve varázslótanonccá válhatnak. A trópusi szigeten barangolva a látogatók nem csak a rejtőzködő Varázslómesterrel, de az esőerdők számtalan különös lakójával és meglepő jelenségeivel is találkozhatnak.

A bűvös helyszíneket járva a látogatók kideríthetik, képesek-e újraindítani a veszteglő dzsungelvasutat, meg tudják-e törni az Álmok Őrzője veszedelmes bűbáját, át tudnak-e kelni egy elefánttal a Tű-fokon, meg tudnak-e megzabolázni egy repülő szőnyeget, és sikerül-e megfejteniük a Majomszikla végső titkát. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz, a varázslótanonccá váláshoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Az elvarázsolt sziget című kiállítás és játék 2018. március 24-től május 13-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Nyitvatartás: H zárva, K-V 10–17 óráig (nagypénteken, húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)
Meghosszabbított nyitvatartás a tavaszi szünet alatt (március 29.– április 3.): 9:30–17 óráig

Korosztályi ajánlás: 4–99

Belépőjegyárak:
Felnőtt: 1750 Ft
Gyermek (3–14 éves korig): 1550 Ft
Nyugdíjas (62 éves kortól): 1550 Ft
Pedagógus (érvényes pedagógusigazolvánnyal): 1550 Ft
Csoportos jegy (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap: 1190 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2-3 gyermek): 5950 Ft

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Bővebb információért kattints ide

Kisgyerekeseknek 1-1 1/2 óra szórakozás garantált! Mi nagyon jól éreztük magunkat.

*forrás: mezogazdasagimuzeum.hu

0 hozzászólás
0