TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

Az itt felsorolt szolgáltatók partnereként a megvalósult vásárlások után a nekedveszem.hu weboldal jutalékot kap. A termék vagy szolgáltatás megvásárlása külső fél weboldalán történik. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A termékek és szolgáltatások árai, elérhetőségei, a szolgáltatás tartalma a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak, de bármikor megváltozhatnak. A feltüntetett árak nem minősülnek ajánlattételnek, a legutóbbi szinkronizáción alapulnak, ezért a kereskedő oldalán az aktuális árak eltérhetnek!

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg teszt

TILOS az okos mérleg használata ha szívritmus-szabályzó- vagy mesterséges tüdő beültetésen estél át, ha EKG-t, vagy más belső orvostechnikai eszközt viselsz, ha kisbabát vársz, vagy csontritkulásban szenvedsz! A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem használható semmilyen egészségügyi állapot diagnosztizálásához, sem gyógyításhoz!

Kisgyerek korom óta küzdök a súlyommal, két-három évente eljön az az időszak, amikor érzem, hogy itt az ideje egy kis megújulásnak. Normál esetben irány az edzőterem, de ugye sajnos jól tudjuk, hogy az elmúlt egy-két évben nem igazán volt erre lehetőség. Tavasztól őszig maradt a kerékpározás és a túrázás, plusz a rendszeres súlymérés – számomra kihívás, hogy a saját magam által felállított célt minél hamarabb elérjem és az eszköz segít ebben. Eddig egy első generációs Xiaomi mérleget használtam erre a célra, viszont az “csak” testtömeget mér, a testtömeg-indexet, vagy testzsír arányt nem, pedig ezek is fontos információk. Nem így a mai teszt alanya – a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – mely a bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével egy időben 14 indexet képes mérni és látványos grafikont készíteni belőlük a Megafit nevű alkalmazásban, mely applikáció elérhető Android és iOS rendszereken is.

A TrueLife az egészségápolás és az egészségvédelem területén a mindennapi életet megkönnyítő termékeket kínál. Fő céljuk az összes családtag nyugodt alvása és egészsége. Ehhez igénybe veszik a legmodernebb technológiákat és termékeiket hosszú távon, ugyanakkor gondosan tesztelik. A TrueLife termékek otthonod elválaszthatatlan részévé válnak.

Az okos mérleg megvásárolható a nagyobb elektronikai szaküzletekben, on-line áruházakban, az okos eszközről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el.

Hozzáadva a kedvencekhezEltávolítva a kedvencekből 0
Összehasonlítom
Általános leírás

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segít, hogy tökéletesen megismerd a tested. Bármikor állsz rá, sokkal többet tudhatsz meg az aktuális súlyodnál. Például megismerheted a tested zsír-, víz- vagy csonttömegének nagyságát. Motivációról a Megafit alkalmazás gondoskodik, ahol statisztikákon, grafikonokon keresztül követheted a fejlődésed.

 • 14 különböző index mérése
 • két tized pontosságú mérés
 • napi statisztikák, grafikonok a fejlődés ellenőrzésére
 • akár nyolc különböző felhasználó
 • FitBit és GoogleFit szinkronizáció
 • prémium edzett üveg
 • az eredmények megosztása a barátaiddal

A testtömeg-index (Body Mass Index – BMI) egy viszonyszám, amely a testtömeg és testmagasság négyzetének aránya (mértékegysége kg/m2). Kiszámításakor a kapott érték alapján megállapítható, hogy normál tápláltsági állapot- (BMI 20-24,9 között), túlsúly- (BMI 25-29,9 között), vagy elhízás (BMI 30 fölött) jellemezi-e a vizsgált embert – 20 alatti testtömeg-index alultápláltságot jelez. A BMI-vel nem lehet különbséget tenni a zsír- és az izomtömeg között, így magában nem ad információt a testalkatra és a test zsírtartalmára. Gyermekeknél a BMI nem alkalmazható, náluk az úgynevezett percentilis táblázat használatos, mely megmutatja, hogy az azonos nemű és korú gyermekek mekkora százalékának kisebb a testtömeg-indexe, mint a vizsgált gyermeké.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: TrueLife
Típus: okos diagnosztikai mérleg
Modell: FitScale W5 BT
Szín: fehér
JellemzőkMérési módszer: biolektromos impedancia analízis (BIA)
Mérési tartomány: 0,2 – 180 kg
Mérési lépcső: 0,05 kg
Mérési eltérés: 0,1 kg
Kapcsolódás: Bluetooth
Kompatibilis OS: iOS, Android
Indexek száma: 14
Mért indexek:
 – tömeg
 – BMI
 – testzsír
 – alaktípus
 – zsírmentes tömeg
 – bőr alatti zsír
 – viscerális zsír
 – testvíz
 – vázizomzat
 – izomtömeg
 – vázizomtömeg
 – protein
 – BMR
 – életkor anyagcsere alapján
Mobil alkalmazás: Megafit
Kompatibilis 3rd party applikációk: Google Fit, Fitbit
Méret és súlyTermék súlya: 1.800 kg 
Termék mérete (LxWxH): 310x310x25 mm 
A doboz tartalma1 x TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg 
4 x 1,5V AAA elem
1 x használati utasítás
1 x biztonsági utasítások
Kicsomagolás, első benyomások
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg csomagolásán a fehér mellett a brand zöld/lila színvilága uralkodik és kölcsönöz vidám és egyben fiatalos külsőt a kartonból készült doboznak, mely felülről leemelhető tetejű kivitelben készült. A doboztető nagy részét a termék fotója foglalja el, az alján pedig a gyártó által fontosnak tartott jellemzők kaptak helyet, illetve a QR kód a Megafit alkalmazáshoz.

A doboz tetejének levétele után magát az okos mérleget látjuk meg, illetve a 2×2 db zsugorfóliázott 1,5 V-os AAA elemet, amit tartozékként kapunk. Az eszköz alatt még egy használati utasítás és egy – a biztonsági alapelvekről tájékoztató – füzetecske található, más nem is szükséges a használathoz.

A 31×31 cm oldalhosszúságú és 2,5 cm magas mérleg törtfehér színével, lekerekített sarkaival eleganciát sugároz, amit a középen kiemelkedő fémkorong – benne a gyártó logójával – tovább fokoz. A mérleg állófelületének anyaga edzett üveg, kikapcsolt állapotban a kijelző láthatatlan, így nem töri meg az egységet. A mérleg felülete optikailag négy részre osztott, sötétebb színnel itt is feltűnik a logó, de egyáltalán nem tolakodó módon. A TrueLife FitScale W5 okos mérleg négy gumitappancson áll, a hátoldal felső harmadában találjuk meg az elemtartó fedőlapját, mely könnyedén eltávolítható és visszahelyezhető.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg használatba vétele
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

Az elemek behelyezése után az első feladat a telefonunk operációs rendszerének megfelelő Megafit alkalmazás telepítése (Android, iOS). A program megnyitása után be kell állítanunk a mértékegységeket, regisztrálni kell egy Megafit fiókot, meg kell adni a nemünket, a magasságunkat és a súlyunkat. Ha régóta sportolunk, akkor az atléta mód aktiválásával még pontosabb információt kapunk az izomtömegünkről, testzsírunkról, vagy a BMI értékünkről. Abban az esetben ha fogyni szeretnénk, érdemes egy célsúlyt beállítani, saját tapasztalatom alapján igencsak motiváló, hogy folyamatosan szem előtt van az érték.

Utolsó lépésként ki tudjuk választani azt a 3rd party alkalmazást, amivel a mérlegünk szinkronizáljon. Jelen pillanatban a Google Fit és a Fitbit a két lehetőség, utóbbi fizetős, előbbi pedig sajnos csak abban az esetben szinkronizál, ha minkét alkalmazásba azonos e-mail címmel jelentkeztünk be, egyébként csatlakozási hibát ír, pedig a Google appjában látszik a Megafit alkalmazás. Ez sajnos egy régebbi keletű probléma, eddig még nem lett kijavítva, reménykedni lehet benne, hogy nem ez a végleges állapot.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleget utolsó lépésként akár most is hozzá lehet adni az apphoz, de a későbbiek során is lehetőség van rá – illetve az első mérés alkalmával automatikusan kapcsolódni fognak egymáshoz.

Jellemzők, tapasztalatok
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

A mérleg használata rendkívül egyszerű, az applikáció elindítása után egyszerűen csak rá kell állni mezítláb a mérlegre és megvárni a mérési folyamat végét, mely nagyságrendileg 10-15 másodpercet vesz igénybe, elkészültekor egy kikapcsolható hangjelzés tájékoztat a megtörténtéről és Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal megjelennek az adatok az applikációban. Ha valamit rosszul csináltunk (például zokniban mértünk, vagy hamar szálltunk le a mérlegről), azonnal tájékoztatást kapunk egy elhízott piros nyakkendős fiútól és kezdhetjük újra a mérést, de a kijelzőről is értesülünk a sikertelen műveletről. A mérlegre állni minden nap azonos időben célszerű, így kapjuk a legjobb eredményt. Az eszköz két tizedesig mér, a legkisebb megjeleníthető érték 5 dkg. A mért értékeket összehasonlítva a Xiaomi mérlegemmel, az eltérés maximum 10 dkg, ami a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg mérési hibájának felel meg, így véleményem szerint a kapott értékek pontosak.

A bioelektromos impedancia analízis (BIA) mérés során mérőműszer egy gyenge elektromos áramot küld a talpaktól a kezekig. Az elektromos ellenállás (impedancia) kerül kiértékelésre, mely megmutatja a testben található vízmennyiséget.

A testsúlyunkon kívül még 14 index értékeit kapjuk meg a bioelektromos impedancia analízisen alapuló mérés során – az összes adat átlátható módon jelenik meg, a felületen csak a fontos információkat találjuk meg mindenféle sallang nélkül. A mérleg összesen nyolc felhasználót tud kezelni, a súlyuk és a test jellemzői alapján automatikusan beazonosítja őket és természetesen az adatokat is egyénenként jeleníti meg. A 14 mért index sokaknak elsőre nem mond semmit, de szerencsére az alkalmazásban több helyen is megtalálhatóak rövid a leírások arról, hogy melyik érték mit jelent pontosan. A teljesség igénye nélkül megtudhatjuk a testzsír-százalékunkat, a zsírmentes testsúlyunkat, vagy az izomtömegünket.

Újra hangsúlyozom, hogy a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem orvosi eszköz, így az általa kapott adatok tájékoztató jellegűek, nem használható egészségügyi állapot diagnosztizálásához, illetve bizonyos élethelyzetekben nem használható (a legfontosabb infók a teszt tetején találhatóak, illetve a mérleg mellé mellékelt biztonsági útmutatóban bővebben is elolvashatóak).

Az alkalmazás indításakor – vagy közvetlen mérés után – a három fő részre tagolt képernyőjének első egységén (mérés) az utolsó mérés eredményét látjuk, nagyobb betűtípussal az aktuális súlyunkat, bekarikázva a célsúlyt és külön sorban kiemelve a változást az egyénileg beállított időponthoz viszonyítva (ha nem állítunk be semmit, akkor az első mérés lesz a bázis). A jobb felső sarokban található “+” jelre kattintva adhatunk hozzá manuálisan súly- és testzsír értékeket, kezelhetjük az eszközeinket, oszthatjuk meg az eredményeket, hasonlíthatjuk össze a múltbéli adatainkat, vagy elolvashatjuk az egészségügyi jelentést. Utóbbi jelentés minden hónap első napján frissül, abban az esetben ha megtörtént a kellő számú mérés. Ez a menüpont – és még pár másik – csak angol nyelven érhető el, ahogy a jogi irányelvek is.

A második fülön (trendek) tekinthetjük meg egy grafikonon az eddigi eredményeket indexenként heti-, havi-, vagy éves bontásban, illetve az óra ikonra kattintva naptár-nézetben. Lehetőség van napi többszöri mérésre is, a különböző napon belüli eredményeket ezen a felületen látjuk csak, a grafikonon és a főoldalon csak az utolsó mérés adatai jelennek meg. A dátum kiválasztása után a megjelenő sorra kattintva előhívhatóak a mérés eredményei, az “adat kiválasztása” feliratra kattintva pedig elérhetővé válik az összehasonlítás is.

Az utolsó egység a “fiókom” nevet kapta, itt érhetjük el a beállításokat és felhasználókat is adhatunk a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleghez, de a félig magyar, féli angol nyelvű GYIK is itt kapott helyet. Az alkalmazás beállításainak használata egyértelmű, ráadásul még a színtémák közül is kedvünkre választhatunk.

Innentől kezdve az értékekkel szabadon játszhatunk; meg tudjuk őket osztani a barátainkkal, követhetjük a saját – vagy barátunk – fejlődésünket, edzhetünk, vagy akár máshogy étkezhetünk a kedvezőbb eredményért. Ne feledd, a mérleg csak egy eszköz az eredmények eléréséhez, cselekedni Neked kell!

Mostani alkalommal az elem6 cégcsoport jóvoltából a TrueLife FitScale W5 BT okos mérlegről olvashattatok, a teljes összefoglalót lejjebb találjátok.

Összefoglaló
8.7A mi értékelésünk
Alakítsd a tested tudományosan!

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segítségével mindig pontosan tisztában leszel a tested összetételével, a súlyoddal, az izomtömegeddel, erről nem kevesebb, mint 14 index gondoskodik a BIA technológiának köszönhetően. Mindezt oly módon teszi, hogy az eszközöd a fürdőszobád dísze is egyben, hiszen a prémium minőségű edzett fedőüveg nem is néz ki rosszul. A napi statisztikáknak köszönhetően könnyen követheted az eredményeidet és az értékeket akár meg is oszthatod másokkal. A mérleg ára akcióban még tűréshatáron belüli, akción kívül drágának számít.

Ár/érték arány
8
Kialakítás, dizájn
9.5
Alkalmazás
8.5
Kezelhetőség
9
Szolgáltatások, extra funkciók
8.5
POZITÍVUMOK
 • akár nyolc felhasználó kezelése
 • a mért adatok megoszthatóak
 • szép dizájn
 • könnyen leolvasható kijelző
 • 0,05 kg-os mérési lépcsők
 • 14 index mérése
NEGATÍVUMOK
 • ha nem akciós magas az ára
 • a Google Fit szinkronizáció csak azonos e-mail címmel bejelentkezve működik
 • az applikáció néhány helyen nem magyar nyelvű
A TrueLife FitScale W5 BT okosmérleget többek között itt vásárolhatod meg
Hozzáadva a kedvencekhezEltávolítva a kedvencekből 0
Összehasonlítom

Cimkék:

Nekedveszem.hu
Logo
Összehasonlítandó termékek
 • Total (0)
Összehasonlítás