Casa Nobilium – szállásajánlatunk Tordán

Az itt felsorolt szolgáltatók partnereként a megvalósult vásárlások után a nekedveszem.hu weboldal jutalékot kap. A termék vagy szolgáltatás megvásárlása külső fél weboldalán történik. A termékek és szolgáltatások árai, elérhetőségei, a szolgáltatás tartalma a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak, de bármikor megváltozhatnak. A feltüntetett árak nem minősülnek ajánlattételnek, a legutóbbi szinkronizáción alapulnak, ezért a kereskedő oldalán az aktuális árak eltérhetnek!

Tökéletes szállás kikapcsolódáshoz

Torda Kolozsvártól délre helyezkedik el, Kolozs megyében található, és a legrégebbi időktől lakott település. A város története szorosan összefüggött a sókitermeléssel. Torda az 1850-es évek közepére az erdélyi sóbányák központja lett. Az első oklevél, amelyben említésre kerül az erdélyi só I. Géza király 1075-ből származó oklevele, ahol név szerint említik az erdélyi Turda (Torda) várához tartozó sóvámot, mely az Aranas (Aranyos) folyó mellett van. Az oklevél érdekessége, hogy Torda város és az Aranyos folyó szavak is magyarul szerepelnek a latin nyelvű iratban. Később Torda lesz az összes erdélyi sóbánya adminisztratív, irányító központja, melyet sókamarának, később sóhivatalnak neveztek. Torda vára a 11. század elején már megvolt, és a mai Várfalva feletti magaslaton állott. Maradványai ma is láthatók. A tatárok 1241-ben elpusztították. A vár valószínűleg 1285-ben, a második tatár betöréskor pusztult el. 1289-ben IV. László a kézdi székelyeknek adományozta a vár Aranyos nevű földjét, és ezzel megalapította Aranyosszéket.*

Torda kitűnő kiindulópontja lehet a csillagtúráknak (Kolozsvár, Torockó), de helyben is igen sok látnivaló akad (sóbánya, sósfürdő,  Tordai-hasadék).

Idén nyáron egy pár napot egy nagyon kellemes szálláson töltöttünk, mely a sóbánya bejáratától 5 perc sétára található. Zárt parkoló, felettébb kedves vendéglátó, csendes környezet. Érdemes a deluxe családi lakosztályban szállást foglalni, nem lesz csalódás, szívből ajánljuk. Minimum 3 éjszaka foglalható.

Casa Nobilium

★★★★★
 elérhető
Booking.com
Utoljára frissítve: 2021-12-19 11:09

Jellemzők

Bejelentkezés14:00 és 21:00 között
Kijelentkezés08:00 és 11:00 között
Csak készpénzEz a szállás kizárólag készpénzes fizetést fogad el.

A Casa Nobilium szálláshelye közös társalgóval, kerttel és a kertre nyíló kilátással várja a vendégeket Tordán (Turda), 4,1 km-re a sóbányából. A családi szobákat kínáló szálláson grillezni is lehet. Ingyenes wifi és közös konyha áll rendelkezésre.

A vendégház szállásegységei ülősarokkal, síkképernyős kábel TV-el, konyhával, étkezősarokkal, valamint hajszárítóval, zuhanyzóval és ingyenes piperecikkekkel ellátott saját fürdőszobával rendelkeznek. A szobákban íróasztal található.

A Casa Nobilium szálláshelyéhez egy napozóterasz is tartozik.

Potaissa római castrumának romjai 1,8 km-re, a dörgői (Durgău) strand pedig 4,2 km-re van a szálláshelytől. A legközelebbi repülőtér a 24 km-re lévő kolozsvári nemzetközi repülőtér, ahová a szállás felár ellenében reptéri transzferszolgáltatást is kínál.

*forrás: Wikipedia

Pár kép kedvcsinálónak
Nekedveszem.hu
Logo
Összehasonlítandó termékek
  • Total (0)
Összehasonlítás