64128 Ft-tól

Öt éjszaka Milánóban március 23-28. között, akár 64.500 Ft alatt!

1

Az itt felsorolt szolgáltatók partnereként a megvalósult vásárlások után a nekedveszem.hu weboldal jutalékot kap. A termék vagy szolgáltatás megvásárlása külső fél weboldalán történik. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A termékek és szolgáltatások árai, elérhetőségei, a szolgáltatás tartalma a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak, de bármikor megváltozhatnak. A feltüntetett árak nem minősülnek ajánlattételnek, a legutóbbi szinkronizáción alapulnak, ezért a kereskedő oldalán az aktuális árak eltérhetnek!

Tölts el öt éjszakát Milánóban március 23-28. között, akár 13.000 Ft alatt éjszakánként!

Milánó Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye.  Milánót Olaszország gazdasági fővárosának tartják, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Világhírét manapság divatházainak, operaházának köszönheti, régebben pedig gótikus, csupa kőcsipke dómjának illetve a Santa Maria delle Grazie-templomnak, amely otthont ad Leonardo da Vinci híres festményének, Az utolsó vacsorának. 

A kelták által alapított Mediolanumot i. e. 222-ben a rómaiak foglalták el. 286-ban Diocletianus császár Rómából egy időre ide helyezte át a Nyugatrómai Birodalom fővárosát, majd ennek bukása után a Lombard Királyságrésze lett. A középkorban fontos kereskedelmi központ volt kedvező fekvésének (az alpesi hágók közelében, a termékeny Pó-síkságon) köszönhetően. A 15. században a Visconti és Sforza nemesi családok uralkodása alatt Itália egyik legjelentősebb reneszánsz központjává nőtte ki magát. A napóleoni háborúk végétől 1859-ig, a solferinói csatáig Milánó és Lombardia a Habsburgok uralma alatt volt (rövidebb megszakításokkal), majd az egyesült Olasz Királyság része lett. A várost a Habsburg időszakban az osztrákok Mailandnak nevezték; innen a korabeli, magyarosított „Majland” változat, az itáliai osztrák haderő kötelékében ott szolgáló magyar bakáknak köszönhetően.

Milánó Lombardia régió nyugati részében fekszik, a Pó-síkságon Az Olona, Lambro és Seveso folyók szelik át, illetve számos mesterségesen létrehozott csatorna, mint a Naviglio Grande és a Naviglio Pavese. A város 25 km-re keletre fekszik a Ticino folyótól, 25 km-re nyugatra az Addától és 35 km-re északra a Pótól. A legközelebbi alpesi tó, a Comói-tó, 50 km-re északra. Két fontos alpesi átkelő déli végének közelében fekszik: Val Venosta és Val Engadina.

Milánó látnivalóinak nagy része az egykori városfal helyén levő körút által határolt részen található, ennek központja a Piazza del Duomo (Dóm tér). A Santa Maria delle Grazie-templom Milánó egyik leghíresebb szentélye, amely 1980 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A templomban található az Utolsó vacsora című falfestmény, Leonardo da Vinci egyik legismertebb alkotása. A Piazza del Duomo (Dóm tér) Milánó szíve és egyben geometriai középpontja, amit a dóm hatalmas tömege ural. A korábbi évszázadokban szegényes épületek sokasága vette körül, hiszen a város korábbi központja a mindössze száz méterrel távolabb fekvő Piazza dei Mercanti volt. Vincenzo Seregni már a 16. században át akarta alakítani a teret, azaz le akarta bontatni a szegényes lakóházakat és pompás palotákat szeretett volna helyettük építtetni. Álma azonban nem valósult meg, akárcsak Napóleoné, aki 1807-ben ambiciózus tervek alapján szintén újra akarta rendezni Milánó központját. A teret végül 1862–1878 között építették át Giuseppe Mengoni építész díjnyertes pályázata alapján. A villamosokat 1929-ben eltérítették, így a tér elnyerte mai formáját.*

*forrás Wikipedia

ODAÚT-VISSZAÚT DÁTUMA
2022.03.23-2022.03.28
ELTÖLTÖTT ÉJSZAKÁK SZÁMA
5 éj
SZEMÉLYEK SZÁMA

A szolgáltatás árai és elérhetőségei a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak.

2 fő
Időpont
Tartózkodás ideje
2022.03.23-28. 5 éjszaka
Időpont
Öt éjszaka Milánóban március 23-28. között, akár 64.500 Ft alatt!
Repülőjegy
Már 4.033 Ft-tól
Repülőjegy
Szállás
Már 120.190 Ft-tól

Casa Carozzi - Carozzi Apartments

A Milánóban található Casa Carozzi ingyenes wifivel, légkondicionálással és kerttel várja vendégeit 5 km-re az Ospedale Niguardától és 6 km-re a GAM...
elérhető
Szállás
Összes költség 1 fő részére
Akár 64.128 Ft-tól
5 éjszaka szállás repülőjeggyel
Összes költség 1 fő részére
Városnézés
Milánói dóm belépő tetőtéri jeggyel és City Pass
Városnézés
Útikönyv
Milánó útikönyv
Útikönyv
Repülőtér
A repülőtér elhelyezkedése

Busz transzfer a repülőtér és a Központi Pályaudvar között
Repülőtér
Autóbérlés
Rentalcars.com
Keresd meg a legjobb ajánlatot!

Öt éjszaka Milánóban március 23-28. között, akár 64.500 Ft alatt!
Autóbérlés

Találd meg a szállásod a Booking.com segítségével! Csak húzd a térképet a Neked megfelelő helyre, vagy állíts át a dátumot egy megfelelő dátumra és máris láthatod az aktuális árakat. Ha inkább az árakat szeretnéd összehasonlítani, akkor látogasd meg az Agoda.com vagy a Trivago.hu weboldalakat!

Booking.com
Nekedveszem.hu
Logo
Összehasonlítandó termékek
  • Total (0)
Összehasonlítás