2 éjszaka kikapcsolódás Velencében – remek helyen, jó áron

írta: nekedveszem.hu
808 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el 2 éjszakát Velence szívében 9(+) értékelésű szállodában január 27-29. között repjeggyel, szállással, akár 40.000ft alatt!

Velence városa Olaszországban, az észak-olaszországi Veneto régió, és az egykori Velencei Köztársaság és a Velencei patriarkátusszékhelye. Az Adriai-tenger északi részén lévő mocsaras Velencei-lagúnában, 118 kisebb-nagyobb szigeten fekszik, két jelentős folyó, a Pó és a Piave torkolata között.

A szigetvilág valamivel több mint 7 km2-re terjed ki. A „comune” területe azonban ennél sokkal nagyobb, magába foglalja Burano, Murano, Torcello szigeteit a lagúna belsejében – sok apróbb szigettel együtt –, illetve Lidót és Pellestrinát a nyílt tenger felé.

Velence épületeit egymáshoz közel álló, vörösfenyőből készült cölöpökre építették – mert ez a fa a víz alatt nem rothad el –, amelyek belenyúlnak a tengerfenék homokos és agyagos rétegeibe is, közel 8 méter mélységig. A cölöpök felett isztriai mészkő képezi az épületek alapjait. A pillérek nagy része sok évszázad után még ma is érintetlen.

A belvárosi területet kb. 100 csatorna szeli át, melyeknek két legnagyobbika a két fő közlekedési útvonal is egyben, ezek a Giudecca csatornája (Canale di Giudecca) és a Canal Grande. A kisebb csatornák rio elnevezést kaptak. A kis szigetekhez hozzáépültek oldalról a terek és utcák, és évszázadok alatt váltak szűk riókká. A csatornákon hidakon lehet átjutni, melyből több mint 400 található Velencében. A hidakat többnyire isztriai kőből és téglából készítették, nevük ponte, vagy pontine. A keskeny utcák az úgynevezett callék, ha bevásárlóutak, akkor salizzádák, vagy calle largák (azaz hosszú utcák). Az aprócska mellékutcák a caletta nevet viselik, míg a rio mellett haladók neve a fondamenta.

Velence történelmi belvárosának terei között előfordul egy piazza, két piazzetta, míg a többi ún. campo, ha még kisebb, akkor campiello vagy corte. A velencei tájékozódást nem segíti, hogy a házszámok megadásában általában a negyed megnevezése és egy sorszám szerepel.

*forrás: Wikipedia.com

Repülőjegy (az ár a poszt megírása idején aktuális)

velence repjegy

Találd meg a szállásod a Booking.com segítségével! Csak húzd a térképet a Neked megfelelő helyre, vagy állíts át a dátumot egy megfelelő dátumra és máris láthatod az aktuális árakat.Booking.com

 

Ha Velence szívében szeretnél lakni, nézd meg az alábbi 3 ajánlatot. Az árak 2 főre és 2 éjszakára érvényesek

Kedvcsináló

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések