Négy februári éjszaka Isztambulban, akár 60.000ft alatt!

írta: nekedveszem.hu
1916 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el négy éjszakát Törökország legnépesebb városában február 23-27. között, kedvező áron!

Isztambul (előző történelmi nevein Bizánc, Konstantinápoly) 14,6 milliós agglomerációs lakosságával (2015) a Föld egyik legnépesebb, és Európa legnépesebb települése, Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja, illetve 1923-ig fővárosa, jelenleg İstanbul tartomány székhelye.  A város a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el, s területileg ugyan csak kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. Különleges fekvése, római kori, bizánci és oszmán építészeti emlékei, valamint a múzeumaiban és palotáiban fellelhető művészi alkotások révén a turisták kedvelt úticéljává lett.

A város képe folyamatosan változik, fejlődik. A görög, római és bizánci időkben Isztambul nagyrészt a mai európai oldalt jelentette, és csupán az ázsiai oldal egy kis szeglete tartozott hozzá, de ezek is inkább számítottak különálló városoknak (Chryopolis és Chalcedon; a mai Üsküdar és Kadıköy negyedek). A régi Konstantinápoly a mai Isztambulnak csupán egy töredéke.  Az 1800-as évek elején a galatai városfalat lebontották, hogy a város terjeszkedhessen, csak a Galata-torony maradt meg belőle. Az új kerületek közé tartozik Beşiktaş, Şişli és Nişantaşı is.

Isztambul történelmének sokszínűsége, látnivalóinak, műemlékeinek száma, illetve a gyönyörű boszporuszi kilátás miatt a turisták kedvenc célpontja. A városban több ezer hotel és étterem, számos konferenciaterem áll az ide érkezők rendelkezésére. Az Isztambulba érkező látogatókat általában mélyen érinti a város soknemzetiségű, nem mindennapi egyvelege*:

Ezt a Konstantinápolyt már nem tudom, városnak írjam-e vagy országnak? mert én mását soha nem láttam. Nagyobb s jobb portust a tengeren az egész világon sem tartanak. Itt szakad össze sebes folyással a Fekete-tenger a Fejér-tengerrel éppen a török császár várának éppen alatta, mely a városnak dél felől ónozatjában van különkerítve, csak az fekszik annyi helyen, mint Szeben városa Erdélyben; szép hegyeken mind ónosok aranyos hegyű kéményes palotái. A hegynek a Fejér- és Fekete-tenger felől való oldalait befedték a sok zöld ciprusfák, cédrusfákkal néhol elegyítve, mint az erdők. Belöl is a belső udvara rakva ciprusfákkal, úgy, hogy mindenkor mindenütt árnyékban járhat az udvar népe. Magának különös császári filegóriái egynéhány helyett, hogy mindenféle láthat, kiknek az oldalán zöld superlátok állanak, hogy a tengerek szelei, mikor nem akarja, ne érjék a császárt miattok.  

Komáromi János (1697)

*forrás: Wikipedia

Repülőjegy (az ár a poszt publikálásakor érvényes, válaszd a légitársaság linkjét):

isztambul repjegy

 Találd meg a szállásod a Booking.com segítségével! Csak húzd a térképet a Neked megfelelő helyre, vagy állíts át a dátumot egy megfelelő dátumra és máris láthatod az aktuális árakat. A mi ajánlatunkat a térkép alatt külön is megtalálod.Booking.com

 

Ezek közül tetszik valamelyik? Az árak 2 főre és 4 éjszakára vonatkoznak:

 

 

0 hozzászólás
1

kapcsolódó bejegyzések