Casa Nobilium – szállásajánlatunk Tordán

írta: nekedveszem.hu
674 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tökéletes szállás kikapcsolódáshoz

Torda Kolozsvártól délre helyezkedik el, Kolozs megyében található, és a legrégebbi időktől lakott település. A város története szorosan összefüggött a sókitermeléssel. Torda az 1850-es évek közepére az erdélyi sóbányák központja lett. Az első oklevél, amelyben említésre kerül az erdélyi só I. Géza király 1075-ből származó oklevele, ahol név szerint említik az erdélyi Turda (Torda) várához tartozó sóvámot, mely az Aranas (Aranyos) folyó mellett van. Az oklevél érdekessége, hogy Torda város és az Aranyos folyó szavak is magyarul szerepelnek a latin nyelvű iratban. Később Torda lesz az összes erdélyi sóbánya adminisztratív, irányító központja, melyet sókamarának, később sóhivatalnak neveztek. Torda vára a 11. század elején már megvolt, és a mai Várfalva feletti magaslaton állott. Maradványai ma is láthatók. A tatárok 1241-ben elpusztították. A vár valószínűleg 1285-ben, a második tatár betöréskor pusztult el. 1289-ben IV. László a kézdi székelyeknek adományozta a vár Aranyos nevű földjét, és ezzel megalapította Aranyosszéket.*

*forrás: Wikipedia

Torda kitűnő kiindulópontja lehet a csillagtúráknak (Kolozsvár, Torockó), de helyben is igen sok látnivaló akad (sóbánya, sósfürdő,  Tordai-hasadék).

Idén nyáron egy pár napot egy nagyon kellemes szálláson töltöttünk, mely a sóbánya bejáratától 5 perc sétára található. Zárt parkoló, felettébb kedves vendéglátó, csendes környezet. Érdemes a deluxe családi lakosztályban szállást foglalni, nem lesz csalódás, szívből ajánljuk.

Casa Nobilium

★★★★★
$10,765.00  in stock
Booking.com
as of 2021-09-23 23:06

Features

Bejelentkezés14:00 és 21:00 között
Kijelentkezés08:00 és 11:00 között
Csak készpénzEz a szállás kizárólag készpénzes fizetést fogad el.

Pár kép kedvcsinálónak:

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések