Kihagyhatatlan kora tavaszi kikapcsolódás Bergen városában!

írta: nekedveszem.hu
1205 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el 4 éjszakát Bergen városában április 3-7. között, akár 53.000ft alatt!

Harry még csak néhány méternyire hatolt be az erdőbe, de máris intenzív, szinte természetellenes csönd vette körül. A zseblámpa fényét egyenesen maga elé irányította a földre, mert minden alkalommal, amikor a fénycsóva az erdőt pásztázta, az árnyak riadt lények módjára inaltak a fák közé a néma feketeségbe. A sötétség közepén fénybuborékba zárva gyalogolni nem igazán nyújtott biztonságérzetet. Épp ellenkezőleg. A tudat, hogy úgy botorkál keresztül az erdőn, hogy gyakorlatilag csak ő látható, védtelenné, szinte mezítelenné tette. Az ágak úgy kaparászták az arcát, mintha egy vak ujjai lennének, amelyek egy idegen vonásait akarják megismerni.

A nyomok egy patakhoz vezettek, aminek a csobogása elnyomta saját, kissé kapkodó lélegzésének a hangját. Itt az egyik lábnyom eltűnt, a másik azonban a patak alacsonyabban fekvő oldalán követte a víz irányát.

Ő pedig tovább követte a nyomokat. A patak ide-oda kanyargott, de nem aggódott amiatt, hogy nem talál vissza a házhoz, hiszen csak a lábnyomokat kell követnie visszafelé.

A közelből figyelmeztető huhogás harsant. Órájának zölden világító számlapja szerint már több mint negyedórája úton volt. Ideje lenne visszafordulni, és egy rendesen felszerelt keresőcsapatot beküldeni maga helyett egy olyan kutyával, ami nem retteg a rókáktól.

Harry szívverése hirtelen megtorpant.

Közvetlenül az orra előtt csapott le. Egy hang nélkül és olyan gyorsan, hogy semmit nem látott. De a légmozgás elárulta. Aztán meghallotta a havat simító tollak zaját és a rágcsáló nyomorúságos szükölését, ami ebben a pillanatban zsákmánnyá vált.

Lassan kiengedte a levegőt. Még egyszer, utoljára végigfuttatta a lámpa fényét az erdőn, azután megfordult, és elindult visszafelé. Két lépés után aztán megtorpant. Tovább akart menni, vissza a tanyához, mégis tette, amit tennie kellett. Körüljártatta a lámpa fényét az erdőn. És ott volt újra. Egy villanás, egy fényvisszaverődés, aminek semmi keresnivalója nem lett volna a fekete erdő mélyén. Közelebb ment. Körülnézett, próbálta megjegyezni a helyet. Úgy tizenöt méterre lehetett a pataktól. Leguggolt. Csak az acél lógott ki, de nem kellett félresepemie a havat ahhoz, hogy felismerje, mi az. Egy balta. Egy egészen kicsi balta. Ha volt is vér a fején a csirkevágás után, mostanra teljesen eltűnt róla. Lábnyom nem volt körülötte. Harry körbevilágított és néhány méterrel odébb egy levágott ágat pillantott meg a hóban. Valaki valószínűleg nagy erővel hajította ide*.

Jo Nesbø: Hóember

*az Animus kiadó engedélyével

Bizonyára kitaláltátok, hogy miért került ide ez a pár sor: a méltán híres norvég író – talán az egyik leghíresebb – könyvének helyszíne Bergen, ez a gyönyörűséges norvég városka. A könyv letehetetlen, reméljük, hogy az utazásotok is emlékezetes marad.

Bergen Norvégia délnyugati partján fekszik, Hordaland megyében, amelynek a székhelye is. A várost 1070-ben alapították Olav Kyrre király uralkodása alatt, régi neve Bjørgvin volt. A középkorban Skandinávia egyik legfontosabb városa volt. Itt történt Skandinávia első koronázása 1163-ban: V. Magnus norvég királyt koronázták meg és a középkori Norvégia (Norgesveldet) fővárosa is volt 1314-ig. A 13. század végétől a Hanza-szövetség egyik legfontosabb telepe működött itt, főként az északi partokról érkező szárított tőkehal miatt.A várost Norvégia világhírű fjordjainak kapujaként is említik, illetve Vestlandet országrész fővárosaként emlegetik.

A várost az enyhe és nedves tengerparti klíma jellemzi. Kisebb mértékű a nyári-téli hőmérséklet-ingadozás, és itt az országban a legmagasabb az átlaghőmérséklet. A januári középhőmérséklet 2,8 °C, a júliusi 15,1 °C (1991-2005), valamint itt a legmagasabb az átlagos éves hőmérséklet Norvégiában.

Bergen az esernyők városa, évente átlagosan 213 nap esik csapadék. 2007. január 21-én új rekordot regisztráltak, amikor 84 egymást követő napon keresztül esett. Az átlagos éves csapadékmennyiség 2250 mm. *

*forrás: Wikipedia

Repülőjegy (az ár a poszt publikálásakor érvényes):

Megnézem

Wizz Discount Club tagságival akár már 6.980ft-tól!

A reptérről való bejutás legolcsóbb módja a City Light rail (38 NOK felnőtteknek), bővebben itt olvashattok róla, ráadásul Bergen Card-dal ingyenesen igénybe vehető.

Egy jóra értékelt szállás Bergenben. Az ár 2 főre és 4 éjszakára vonatkozik, naponta frissül. Még több szállásért görgess lejjebb!

Magic Hotel Solheimsviken

★★★★★
$28,945.00  in stock
Booking.com
as of 2021-05-10 10:12

Features

Bejelentkezés15:00 órától
Kijelentkezés12:00 óráig
Lemondás / előzetes fizetésAz előzetes fizetés és a lemondás feltételei szállástípusonként változnak. Kérjük, a kiválasztáskor nézze meg az egységekre vonatkozó feltételeket.
Kiságyak ⦁ PótágyakNem kérhető kiságy
Korhatár van érvényben18 évnél fiatalabbak nem szállhatnak meg
Házi kedvencekHáziállatok külön kérés esetén szállásolhatók el. Elszállásolásuk extra költséggel járhat.
A szállodában elfogadott kártyákAz ezeket a kártyákat elfogadó Magic Hotel Solheimsviken fenntartja a jogot egy bizonyos összeg zárolására az érkezése előtt.

Ez a modern dizájnhotel Bergen központjában, a Danmarksplass téren található. A szállodából a városra és a hegyekre nyílik kilátás.

User reviews

A hotelról csak jók jutnak az eszünkbe. A szoba olyan mint a képeken, skandináv stílusu házakra nyílik a kilátás, és egy élelmiszerbolt található közvetelenül a hotel mellett. Az ablakok sosem voltam párásak, valószínű klímával fűtenek, a hőmérséklet nálunk fix 23 fok volt. A szoba a 4.emeleten van, de van lift. Az 5.emeleten található az étterem ahol a reggeliztetés is van. A reggeliző helyről mesés kilátás nyílik a kivilágított városra, januárban 9:00-ig sötét van, a reggeli szuper. Széles választék van, köztük több féle omlettből. A szomszédokat sosem hallottuk, és tisztaság volt. Villamos megálló 5 percre, a Bryggen 40 perc sétára található, de annyi kell is. Pizzéria a közelben, sőt az Ulriken felvonó is 20 perc séta csupán.
A szálloda közel van a belvároshoz, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Mind a vasútállomás mind a repülőtér könnyen elérhető. Bőséges reggelit szolgálnak fel, szép a kilátás az étteremből. A szállodával szemben van egy élelmiszerbolt is.
Szerény reggeli volt. Gyümölcsök, 2féle lekvár, virsli és tojás. Panoráma az étteremből a hegyre. Külvárosi szálloda 4 megállóra a központtól

View all reviews

Találd meg a szállásod a Booking.com segítségével! Csak húzd a térképet a Neked megfelelő helyre, vagy állíts át a dátumot egy megfelelő dátumra és máris láthatod az aktuális árakat. Booking.com

 

Kedvcsináló

 

 Még több – hasonlóan izgalmas – ajánlatért nézd meg a többi bejegyzésünket is!

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések