2 éjszaka Billundban, az első és eredeti Legoland városában, akár 38.000ft-tól!

írta: nekedveszem.hu
795 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el 3 napot családoddal a dániai Legolandben május 21-23. között!

A parkról

A billundi Legoland egy 10 hektárnyi területű, kisebb-nagyobb – összesen több mint 58 millió – Lego kockából felépített élménypark. Billund várostól egy kilométerre északra található az eredeti Lego gyár és Dánia második legforgalmasabb repülőtere mellett. Koppenhága után a második leglátogatottabb hely Dániában.

Miniland terület

A park központi részén fekszik. Ahogyan arra neve is utal, nevezetességeket, városrészeket, szobrokat ábrázol makett formájában a világkülönböző pontjairól. Jelentős részét dániai nevezetességek teszik ki, például paloták, városrészek. Emellett német, svéd és norvég életképeket is megjelenítenek. A legaprólékosabb építmény a 3 millió kockából összehozott koppenhágai kikötő másolata, elektronikusan vezérelt hajókkal, vonatokkal és darukkal.

Mozgó figurák, főleg haladó járművek népesítik be a városkákat: hajók úsznak a vizeken (egy helyen zsilipen vízszintkülönbséget is áthidalnak), vonatok robognak, járművek futnak az utcákon (ezeket az út alatt haladó felület mentén vezetik). A mozgást pedig élénk hangeffektusok kísérik. Néhol interakcióra is van mód: gombnyomásra valamit megszólaltathatunk, vezérelhetünk.

A régi házak mellett technikai érdekességek (pl. tengeri olajfúró-platform vagy a billundi repülőtér), oktatási célú installációk (napelemes energiatelep) is láthatóak.

Európán kívül egy-egy ismert egzotikusabb ország (pl. USA, Japán, Thaiföld) néhány karakteres építményét is rekonstruálták miniben. Itt található tehát az egyesült államokbeli Szabadság-szobor, a Rushmore-hegy és a Capitolium épületének kicsinyített mása is. Az épületek nem azonos arányban kicsinyítettek, de élethűek.

Vidámpark (szórakoztató) terület

Körülbelül Legoland 75 százalékát teszi ki, a legtöbben ez iránt érdeklődnek. Több területre oszlik – vannak középkori, viking, western vagy kalóz részek. Ezeken belül hinták, hullámvasutak, vízi járművek vehetőek igénybe. A nagy hullámvasúton kívül több vasút is van – egy, ami a földön haladva bejárja a park egy részét, a másik pedig jóval fejmagasság felett megy, fentről lehet megtekinteni a parkot. A szórakoztató részben emellett van mozi, több büfé, Lego-t, és egyéb ajándéktárgyat árusító boltok.

Minden eszköz használata ingyenes, de néhol – népszerűségüktől függően – várakozni kell (esetenként 10-20 percet is). A veszélyesebbekről kisméretű gyermekek, várandósok, betegek stb. el vannak tanácsolva.*

A park weboldalát ezen a linken találod, ahol lehetőség van elővételben megvásárolni a belépőjegyeket is.

*forrás: wikipedia

Repülőjegy (az ár a poszt publikálásakor érvényes):

Megnézem

Találd meg a szállásod a Booking.com segítségével! Csak húzd a térképet a Neked megfelelő helyre, vagy állíts át a dátumot egy megfelelő dátumra és máris láthatod az aktuális árakat.



Booking.com

 

Ehhez mit szólnál? Az ár 2 éjszakára és 2+2 főre vonatkozik (2 felnőtt és 2 gyerek)!

Aagaarden

★★★★★
$46,020.00  in stock
Booking.com
as of 2021-06-24 23:05

Features

Bejelentkezés16:00 és 22:00 között
Kijelentkezés08:00 és 11:00 között
LemondásokIngyen mondhatja le a foglalást az érkezést megelőző 1 napig. Önnek fel lesz számítva az első éjszaka ára, ha lemondja a foglalást az érkezést megelőző 1 napon belül.
Gyerekekre és pótágyakra vonatkozó szabályzatA szálláson bármilyen életkorú gyermek megszállhat.
Házi kedvencekHáziállatok nem szállásolhatók el.
A szálláson elfogadott kártyatípusokA bankártyákat elfogadó Aagaarden fenntartja a jogot egy bizonyos összeg zárolására az érkezése előtt.

Az Aagaarden szállást kínál Billund városában. A Legoland Billund élménypark 5 km-re fekszik.
Értékelések szerint ez az egyik legjobb elhelyezkedésű szállás Billundban! A vendégek itt jobban meg vannak elégedve az elhelyezkedéssel, mint a város más szállásainál.
Olyan helyen van, hogy a családok kedvence lett! A gyerekkel utazók 9,4 pontra értékelték.
Értékelések szerint ez a legjobb ár-érték arányú szállás Billundban! A vendégek itt többet kapnak a pénzükért, mint a város más szállásain.

User reviews

Tágas apartman, közel mindenhez, hatalmas nyugalom, friss levego, a szállásadó mindenben segít nagyon kedves.
Communal Eating/Social Space, Fire Pit and the Play Area. Over all accommodation was excellent and Elisa was super helpful. Stunning Location
Elisa the host is extremely friendly. The rooms were very clean and had all the facilities. Great open yard and lush green. My 6 year old just would not leave the place. Quiet and peacefull and still close to Legoland - 10 min drive. We booked for 2 nights but extended our stay

View all reviews

Kedvcsináló

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések