5 éjszakás évindító városnézés Prágában repülővel, akár 31.500ft-ért!

írta: nekedveszem.hu
660 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el barátaiddal 5 éjszakát Prágában, akár 31.500ft/fő áron!

Prága általános leírása:

Prága  a Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánította. A kilenc dombra épült városban 31 km hosszan kanyarog a Moldva folyó, ami a legszélesebb pontján 330 m széles. Ágai sok szigetet ölelnek közre.

A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, ezek az alábbiak:

  • Óváros (Staré Město): 1784-ben az egységes Prága központja lett. Az Orloj az Óvárosi téren, a prágai városháza oldalán található óramű, amely évszázadok óta vonzza a látogatókat. A hatalmas időmérő szerkezet 1410 óta működik. 1597 óta 9 és 21 óra között óránként körben elvonulnak előtte az apostolok szobrai.
  • Josefov: más néven Zsidóváros az Óvároshoz kapcsolódó városrész. A negyedet a Pařížská utca osztja két részre. Legfontosabb épületei, emlékei: Maisel-zsinagóga, Pinkász-zsinagóga, Régi-új zsinagóga, Magas zsinagóga az Állami Zsidó Múzeummal, Klausz-zsinagóga, Spanyol zsinagóga, Franz Kafka szülőháza, Zsidó Tanácsháza, Régi zsidó temető, az Iparművészeti Múzeum (UPM), és kissé északnyugat felé a Szent Ágnes-kolostor.
  • Újváros (Nové Město): A IV. Károly császár által alapított városrész 1348-ban keletkezett. Központja a Vencel tér, több történelmi esemény színtere, ezt zárja le déli irányból a Nemzeti Múzeum palotaszerű épülettömbje.
  • Hradzsin-negyed (Hradčany): A tulajdonképpeni várnegyed. Látnivalói a barokk kapun bejutva, ahol Szent Norbert szobra áll: Szent Rókus-templom, Strahovi Kolostor, Loretói Szűz Mária-templom, Černín-palota, Hradzsin tér, Érseki palota, Schwarzenberg-palota és Sarm-palota (szemben), Toscanai Palota vagy Külügyminisztérium, Martinic-palota, Sternberg-palota a Nemzeti Galériával, Hradzsin (maga a Vár) a Szent Vitus-székesegyházzal és a Királyi Palotával, a Szent György-bazilikával és kolostorral, az Arany utcácskával és a Daliborka toronnyal. A vár kertek sorával egészül ki. Szintén a Hradzsinban látható a 14. században élt és alkotott Kolozsvári testvérek egyetlen megmaradt szobra, amely Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázolja (a szobornak vannak másolatai Budapesten és Kolozsváron).
  • Kisoldal (Malá Strana): Az Óvárossal szemben, a Moldva túlpartján fekvő városrész, ahová a Károly hídon át juthatunk el a legkönnyebben. Itt tekinthetjük meg a barokk építészet legszebb prágai remekeit. Épületei a 18. század óta változatlanul maradtak fenn. Zegzugos utcái középkori nyomvonal mentén alakultak ki. Itt áll a két prágai Szent Miklós-templom egyike, a Szent Tamás-templom, a Wallenstein-palota, a Lichtenstein-palota, s itt található a hangulatos Kisoldali tér. A német nagykövetség a Lobkovitz-palotában, az olasz követség pedig a Thun-Hohenstein-palotában kapott helyet. A kisoldali Petřin-hegyre sikló visz fel, itt áll az Éhségfal, a Csillagvizsgáló és egy kilátó.*

*forrás: Wikipedia

[TABS_R id=14466]

Érdemes körülnézni a Momondo weboldalán, még számos januári időpontra találhatóak hasonlóan jó árban repülőjegyek!

 Nagyon jó ár/érték arányú szállás 4 főre és 5 éjszakára (2 főre, már 79.075ft-tól)

Angel City Aparthotel

$37,205.00  in stock
Booking.com
as of 2021-06-24 22:08

Features

Bejelentkezés15:00 órától
Kijelentkezés10:00 óráig
LemondásokAz előzetes fizetéssel kapcsolatos szabályzat apartmantípusonként változhat. Amikor a fenti szobák közül választ, kérjük, tekintse meg az adott szobára vonatkozó feltételeket.
ElőrefizetésA szálláson bármilyen életkorú gyermek megszállhat.
Gyerekekre és pótágyakra vonatkozó szabályzatHáziállatok engedélyezettek a szálláson. Elszállásolásuk extra költséggel járhat.

A Prágában található Angel City Apartments apartmanhotel kertjében pihenőrészleget alakítottak ki. Vyšehrad 1,4 km-re fekszik a szálláshelytől. A wifi ingyenesen használható.

Az apartmanok síkképernyős TV-vel és CD-lejátszóval felszereltek. A szállásokon mikrohullámú sütő, kenyérpirító és vízforraló is biztosított. Valamennyi apartmanban főzőlappal, mikrohullámú sütővel és hűtőszekrénnyel ellátott konyha, illetve saját, zuhanyzós fürdőszoba vehető igénybe. Ágyneműről a szállásadó gondoskodik.

A szálláshely ingyenes, éjjel-nappali csomagmegőrző szolgáltatást kínál a vendégek számára. A környéken bevásárlóközpontok és éttermek sorakoznak.

A Károly-híd 2,1 km-re érhető el a szálláshelytől. A legközelebbi repülőtér a 10 km-re található, prágai Václav Havel Repülőtér.

User reviews

Az apartman olyan volt, mint a meghirdetett. A szállásadó részletes információkkal látott el az érkezés, bejutás, parkolás, stb. tekintetben. Érkezés előtt egy nappal kértük a korai bejelentkezést, 12:00-kor már az apartmanban voltunk.
Everything was great. Hosts Natalia und Petr helped with all our questions, apartment was really clean, big and equipped with everything!
- simple and efficient check in and luggage storage facilities - excellent noise and light insulation with blinds to enable us to sleep in the morning - convenient for the airport, good transport links

View all reviews

Még több szállás 2 főre és 5 éjszakára

Kedvcsináló

 

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések