7 éjszaka Velencében akár 46.000ft-ért!

írta: nekedveszem.hu
630 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el 7 éjszakát Velence városában november 7-14. között, akár napi 5.800ft-ért!

Velence általános leírása:

Velence városa Olaszországban, az észak-olaszországi Veneto régió, és az egykori Velencei Köztársaság és a Velencei patriarkátusszékhelye. Az Adriai-tenger északi részén lévő mocsaras Velencei-lagúnában, 118 kisebb-nagyobb szigeten fekszik, két jelentős folyó, a Pó és a Piave torkolata között.

A szigetvilág valamivel több mint 7 km2-re terjed ki. A „comune” területe azonban ennél sokkal nagyobb, magába foglalja Burano, Murano, Torcello szigeteit a lagúna belsejében – sok apróbb szigettel együtt –, illetve Lidót és Pellestrinát a nyílt tenger felé.

Velence épületeit egymáshoz közel álló, vörösfenyőből készült cölöpökre építették – mert ez a fa a víz alatt nem rothad el –, amelyek belenyúlnak a tengerfenék homokos és agyagos rétegeibe is, közel 8 méter mélységig. A cölöpök felett isztriai mészkő képezi az épületek alapjait. A pillérek nagy része sok évszázad után még ma is érintetlen.

A belvárosi területet kb. 100 csatorna szeli át, melyeknek két legnagyobbika a két fő közlekedési útvonal is egyben, ezek a Giudecca csatornája (Canale di Giudecca) és a Canal Grande. A kisebb csatornák rio elnevezést kaptak. A kis szigetekhez hozzáépültek oldalról a terek és utcák, és évszázadok alatt váltak szűk riókká. A csatornákon hidakon lehet átjutni, melyből több mint 400 található Velencében. A hidakat többnyire isztriai kőből és téglából készítették, nevük ponte, vagy pontine. A keskeny utcák az úgynevezett callék, ha bevásárlóutak, akkor salizzádák, vagy calle largák (azaz hosszú utcák). Az aprócska mellékutcák a caletta nevet viselik, míg a rio mellett haladók neve a fondamenta.

Velence történelmi belvárosának terei között előfordul egy piazza, két piazzetta, míg a többi ún. campo, ha még kisebb, akkor campiello vagy corte. A velencei tájékozódást nem segíti, hogy a házszámok megadásában általában a negyed megnevezése és egy sorszám szerepel.

*forrás: Wikipedia.com

[TABS_R id=14351]

Nagyon jó ár/érték arányú szállás 2 főre és 7 éjszakára. Mivel Velencében sokkal drágább megszállni, mint a közeli Mestrében, így egy itt található szállást mutatunk.  Mestréből a T1-es villamossal utazhatunk Velencébe.

Easy Venice Rooms

$11,225.00  in stock
Booking.com
as of 2021-05-10 10:12

Features

Bejelentkezés15:00 és 20:00 között
Kijelentkezés10:30 óráig
LemondásokAz előzetes fizetéssel kapcsolatos szabályzat apartmantípusonként változhat. Amikor a fenti szobák közül választ, kérjük, tekintse meg az adott szobára vonatkozó feltételeket.
ElőrefizetésA szálláson bármilyen életkorú gyermek megszállhat.
Gyerekekre és pótágyakra vonatkozó szabályzatHáziállatok külön kérés esetén szállásolhatók el. Elszállásolásuk extra költséggel járhat.

A Mestre városában épült Easy Venice Rooms szálláshely modern, légkondicionált szobákat kínál. A vendégeket ingyenes wifi-hozzáférés és saját fürdőszoba várja. Az 1 km-re lévő pályaudvarról a vendégek könnyen eljuthatnak Velencébe, amely 9 km-re fekszik.
A vendégház szobáiban síkképernyős TV, széf, minibár és íróasztal is található. A fürdőszobában hajszárító és ingyenes pipereszett is rendelkezésre áll.
Reggelizni a közeli kávézóban lehet.
A szálláshely közelében boltok és szupermarketek várják a vásárlókat. A velencei Marco Polo repülőtér 8 km-re helyezkedik el.
Olyan helyen van, hogy a párok kedvence lett! Kétfős utakhoz 8,1 pontra értékelték.

User reviews

Csendes tiszta,és könnyen elérhető a közlekedés Velencébe!
Kedves, segítőkész személyzet, a nap nagy részében elérhető recepció. Érkezésünk után részletes útbaigazítást kaptunk Velencével kapcsolatban (tömegközlekedés, parkolás, kávézó, étterem, stb) és egy térképet is kaptunk. Nagyon sok hasznos tippet és információt kaptunk.
The proprietor picked us up and was ever so kind with help about Venice.

View all reviews

Ha Velence szívében szeretnél lakni, nézd meg az alábbi 3 ajánlatot is (az utolsóért elnézést kérünk)!

Kedvcsináló

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések