2 hét a Kanári-szigetek fogságában már 200.000ft alatt!

írta: nekedveszem.hu
1311 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

1-1 hét Gran Canarián és Tenerifén május 11-25. között! A Kanári-szigetek Téged is vár!

A Kanári-szigetek a Ráktérítő közelében fekszenek nem messze Afrika szaharai övezetétől. Hét nagyobb és több kisebb sziget csoportját Marokkó partjaitól 125–200 km-re találjuk az Atlanti-óceánban. A szigetek összterülete kb. 7500 km2. A turisztikai paradicsom két tartományra oszlik. Las Palmas tartományhoz tartozik Lanzarote, Gran Canaria  és Fuerteventura szigete, Santa Cruz de Tenerife tartományt Tenerife, La Palma, Gomera és Hierro alkotja.

A szigetek egy úgynevezett forrópont (köpenyoszlop) felett keletkeztek, ezért kizárólag vulkanikus kőzetekből állnak, mindegyikük közepén egy-egy vulkánnal. Tenerife szigetén emelkedik Spanyolország legmagasabb pontja is, a 3718 méteres Pico de Teide. Tengerészek szerint ez az a csúcs, amely az összes hegy közül a legmesszebbről látható.

A szigetek természeti szépsége egyedülálló. Néhol teljesen civilizálatlanok és békések, néhol zsúfoltak. Nemcsak a buja növényzet jellemző, hanem Holdbéli tájakat is találunk. A két leglátogatottabb sziget Tenerife és Gran Canaria.

Az éghajlatot a széljárás határozza meg, ennek megfelelően a szelek 11 fajtáját különböztetik meg. Nyáron a száraz passzát jellemző, télen pedig a csapadékot hozó nyugati szelek, de ezeket a száraz, sivatagi eredetű sirokkó akár hónapokra is elnyomhatja. A július és az augusztus a két legmelegebb, a január és a február a két leghidegebb hónap. Télen az 1800 m-nél magasabb hegyekben havazik. A hideg Kanári-áramlás miatt a tengervíz hőmérséklete földrajzi helyzetéhez képest hűvös (18–22 °C).

Nincs nagy eltérés a magyar és a kanári szigetek árai között, nagyjából a budapesti árakkal lehet számolni.*

*forrás: wikipedia[rtbs name=”kanari-szigetek”]

Még több szállás

Booking.com

Szervezett útra vágysz? Nem gond, azt is tudunk mutatni!

MESÉS NYÁR A KANÁRI-SZIGETEKEN!

239.900 Ft
Maiutazas.hu
as of 2021-06-24 12:34

8 nap/7 éjszaka szállás 2 fő részére önellátással, félpanzióval vagy all inclusive ellátással, hotel**, hotel*** vagy hotel****, retúr repülőjegy Bécs - Lanzarote útvonalra illetékkel, személyenként 2 db kézipoggyásszal, novembertől februárig több időpontban - Lanzarote - Kanári-szigetek, Spanyolország

Kedvcsináló

 

 

0 hozzászólás
0

kapcsolódó bejegyzések