Négy éjszaka Kijevben június végén, akár 29.000ft/fő áron!

írta: nekedveszem.hu
2570 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Tölts el négy éjszakát Ukrajna fővárosában Kijevben, június 27. és  július 1. között, hihetetlen áron! Kijev csak Téged vár!

Kijev Ukrajna fővárosa és egyben legnagyobb városa. Lakosainak száma hivatalosan 2 642 486 (2003), de becslések szerint a nem nyilvántartott bevándorlókkal együtt ténylegesen meghaladja a hárommilliót. Kelet-Európa fontos ipari, kulturális és tudományos központja. Kijev az ország északi-középső részén, a Dnyeper folyó két partján fekszik. A város eredetileg csak a folyó jobb partján települt, de a 20. században a bal partra is átterjeszkedett. A folyó a város határain belül számos mellékágat és szigetet képezett. A várost északról a Deszna folyó és a Kijevi-víztározó, délről a Kanyivi-víztározó határolja.

Kijev Kelet-Európa egyik legrégibb városa. A várost valószínűleg az 5. században a korai keleti-szlávok alapították mint az idők során kialakult fontos kereskedelmi helyet. A pontos időpontot nehéz meghatározni, hivatalosan azonban 1982-ben ünnepelték az alapítás 1500. évfordulóját. A 8. és a 9. században Kijev a Kazár Birodalomhoz tartozott. A 9. század végétől Kijevet a varégok birtokolták, és a város lett a központja a kialakuló Kijevi Rusznak, mely Kijev 12. századig tartó aranykorát hozta.

1240-ben a nyugat felé nyomuló Batu kán vezette tatár sereg a várost elfoglalva földig rombolta, ennek következtében elveszítette azt a befolyást, melyet évszázadokon keresztül gyakorolt. 1362-től a Litván Nagyhercegség, majd 1569-től Kijów vajdaság székhelyeként a Lengyel–litván unió része lett és a lengyel király uralma alá tartozott.

A 17. században az orosz cár uralma alá került, de továbbra sem nyerte vissza korábbi jelentőségét. A város csak a 19. században megindult ipari fellendüléssel kezdett el újra fejlődni. Az első világháború és az 1917-es orosz forradalom után Kijev az Ukrán Szovjet Szocialista Körtársaság legfontosabb városa, 1934-től fővárosa lett. A második világháborúban elfoglalták a német csapatok, és a város súlyos károkat szenvedett, csaknem teljesen elpusztult. A romokból azonban gyorsan újjáépült és a Szovjetunió harmadik legnagyobb városa lett. 1991-óta a független Ukrajna fővárosa.

A volt Szovjetunió többi nagyvárosához hasonlón a mai Kijev is a régi és az új keveréke. Az 1970-es évek és az 1990-es évek között gyors fejlődés ment végbe, mely az ezredforduló után is folytatódik. Ennek eredményeként a kijevi alsóváros elég tarka képet mutat, a modern épületek a régi halványsárga, kék és szürke lakóházak között.

A belvárosi lakosság fogyása mellett a külvárosok népessége egyre nő. Ma már nagyon népszerűek a városkörnyéki házak. Az ezredfordulót követően itt is érződik a nyugati hatás, a belvárosban nyugati stílusú lakóházak, éjszakai bárok, éttermek, elegáns szállodák épülnek. Egyre inkább előtérbe kerül a turizmus fejlesztése és Kijevet is egyre inkább turistalátványossággá kívánják tenni. Egyre másra újítják fel és szépítik a városközpont házait, a város történelmi részein pedig egyre több ajándékbolt, ékszerüzlet, népművészeti és vallási tárgyakat árusító üzlet nyílik. A 2013 végén kezdődött és 2014 februárjában véget ért forradalom során a városközpont (Majdan) több épülete megrongálódott.*

*forrás: Wikipedia

Repülőjegyek már 19.507ft/fő ártól! Foglalás itt

Szállások már 4.456ft/éj/2fő ártól! Foglalás itt

Ezt a szálláshelyet nagyon szerettük, a Majdantól 5 perc sétára található és már 29.600ft/4éj/2fő ártól elérhető!

Kiev Accommodation Apartments

$22,810.00  in stock
Booking.com
as of 2021-05-10 10:10

Features

Bejelentkezés14:00 - 00:00
Kijelentkezés07:00 - 12:00
Lemondás/fizetésFügg a tartózkodás időpontjától
KisállatokNem megengedett
Bankkártya elfogadásIgen

Ez a szállás 15 perces sétára van a Dnyeper partjától. A Maydan Nezalezhnosti metróállomástól 10 perces sétára fekvő, légkondicionált apartmanok teljesen felszerelt konyhával és Kijevre nyíló kilátással rendelkező erkéllyel várják a vendégeket. A recepció a nap 24 órájában nyitva tart.

A szálláshely minden elegáns, hangszigetelt apartmanjában műholdas TV, ülősarok és piperecikkekkel ellátott fürdőszoba áll rendelkezésre. Mosógép és vasalási lehetőség is biztosított.

A központi elhelyezkedésű apartmanokból a Khreshchatyk utca, valamint a környék üzletei és éttermei is könnyen megközelíthetők. A vendégek 10 perc autóúttal elérhetik a Pecserszka Lavra barlangkolostort.

Kijevi pályaudvara 15 percre metróútra, a Borispol repülőtér pedig 40 percnyi autóútra fekszik. Reptéri transzfer igényelhető.

Séta, történelem és építészet a javából! Nem csoda, hogy Sevcsenkivszkij negyed az utazók kedvence.

Vendégeink elfogulatlan értékelései alapján ez Kijev egyik legkedveltebb része.

Értékelések szerint ez az egyik legjobb elhelyezkedésű szállás Kijevben! A vendégek itt jobban meg vannak elégedve az elhelyezkedéssel, mint a város más szállásainál.

Olyan helyen van, hogy az egyedül utazók kedvence lett! Egyfős utakhoz 9,1 pontra értékelték.

Értékelések szerint ez a legjobb ár-érték arányú szállás Kijevben! A vendégek itt többet kapnak a pénzükért, mint a város más szállásain.

User reviews

Good location. Helpful staff who printed my boarding pass.
Very close to center, neat n clean apartment, friendly staff, great value for money.
The staff members were awesome !!! Helpful, speaking English, trying their best to support me.

View all reviews

Segítség a foglaláshoz

0 hozzászólás
2

kapcsolódó bejegyzések