Szlovénia gyöngyszeme: Bled

írta: nekedveszem.hu
1543 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Utazz el Bledbe, amikor csak szeretnél!

Bled Szlovénia északnyugati részén, a Júliai-Alpok lábánál található a Sava Bohinjka és Sava Dolinka folyók torkolatánál. Bled, környékével és természeti szépségeivel az egyik legszebb alpesi nyaraló, jellemző rá az enyhe, gyógyhatású éghajlat és a tó termálvize. A hegyek szépsége visszatükröződik a tó felszínén, a nap, a nyugalom és a friss levegő kellemes érzéseket kelt a látogatókban egész éven át, és ideális viszonyokat biztosít a kellemes pihenésre vagy az aktív szünidő eltöltésére. Bled elcsábítja az üzletembereket, a művészeket, a sportolókat, a kutatókat, a szórakozókat, az időseket és a fiatalokat, az embereket az egész világról. Szépségével elbűvöli és meggyőzi őket, hogy többször is visszatérjenek. Bled legnagyobb turisztikai attrakciója a gleccservájta Bledi-tó. Felette egy szirten pedig az emblematikus Bledi vár látható. Fontos kongresszusi és sportközpont (golf, horgászat, lovaglás), valamint hegyi túrák kiindulópontja, melyek egy része a közeli Triglavi Nemzeti Parkba vezet a Vintgar-szurdok felé. A tó közepén egy kis szigeten áll a Nagyboldogasszony-templom. A szigetről gyakran hallani harangzengést, mivel az a hiedelem, hogy aki háromszor megrántja a harang kötelét, annak nagy szerencséje lesz. A szigeten már az őskorból való nyomokat is találtak. A templom előtt itt állt Živa, a szláv szerelem- és termékenységistennő szentélye. A szigetre csónakkal, vagy a helyi, Pletna nevű bárkával lehet eljutni.Sajnos a repülőjegyek elég drágák Ljubljanába, sokkal jobban megéri vonattal, vagy autóval utazni.

A Déli Pályaudvarról Ljubljanáig már 49€-tól megvásárolható a vonatjegy. Ljubljanától vonattal, vagy autóbusszal lehet továbbutazni.

Budapestről végig autópálya vezet, az 500km-nyi út, 5-6 óra alatt kényelmesen letudható. Ez a leggazdaságosabb megoldás.

Autóbusszal is lehet utazni, kb. 9 óra menetidővel kell számolni.

Szállások már 13.000ft/2fő/éj ártól. Foglalás itt

A Booking.com ajánlatai

Segítség a foglaláshoz

*forrás: Wikipedia

0 hozzászólás
3

kapcsolódó bejegyzések