Császármorzsa kicsit másképp

írta: nekedveszem.hu
1082 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Császármorzsa kicsit másképp

Az alábbi császármorzsa receptet ugyan nem a szakács elmondása alapján jegyeztem le, viszont nagy valószínűséggel valami hasonló lehet az elkészítés módja. Ha elkészítitek, akkor szívesen fogadnánk egy visszajelzést, hogy mennyire ízlett ez a desszert.

Hogy hol találtunk rá erre az isteni finomságra? Itt tudod elolvasni.

Császármorzsa kicsit másképp

Császármorzsa kicsit másképp

Nyomtatás
Adag: 2 Előkészítési idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Hozzávalók

  • 1db alma
  • 2tk vaj
  • 1tk cukor
  • 2db tojás
  • 25g cukor
  • 1 csipet só
  • 1kk reszelt citromhéj
  • 75ml tej
  • 75g finomliszt
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 teáskanál cukor
  • fahéj ízlés szerint

Így készül

  • A tojások sárgáját a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tejjel kézi mixerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjuk. 15-20 perc állás után hozzákeverjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk az őrölt kardamommal és kicsit összeforgatjuk.
  • A vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almát elosztjuk a serpenyőben, megszórjuk a cukorral és kb. 2-3 perc karamellizálás után kicsit hűlni hagyjuk.
  • Egy közepes serpenyőben a vaj másik felét felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rá a karamellizált almát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a porcukorral elkavart fahéjjal megszórva tálaljuk.

 

Megjegyzés

Bevallom, még nem készítettem el, de így készülhet.

0 hozzászólás
1