Császármorzsa kicsit másképp
Az alábbi császármorzsa receptet ugyan nem a szakács elmondása alapján jegyeztem le, viszont nagy valószínűséggel valami hasonló lehet az elkészítés módja. Ha elkészítitek, akkor szívesen fogadnánk egy visszajelzést, hogy mennyire ízlett ez a desszert.
Hogy hol találtunk rá erre az isteni finomságra? Itt tudod elolvasni.

Hozzávalók
- 1db alma
- 2tk vaj
- 1tk cukor
- 2db tojás
- 25g cukor
- 1 csipet só
- 1kk reszelt citromhéj
- 75ml tej
- 75g finomliszt
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 teáskanál cukor
- fahéj ízlés szerint
Így készül
- A tojások sárgáját a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tejjel kézi mixerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjuk. 15-20 perc állás után hozzákeverjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megszórjuk az őrölt kardamommal és kicsit összeforgatjuk.
- A vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almát elosztjuk a serpenyőben, megszórjuk a cukorral és kb. 2-3 perc karamellizálás után kicsit hűlni hagyjuk.
- Egy közepes serpenyőben a vaj másik felét felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rá a karamellizált almát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a porcukorral elkavart fahéjjal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Bevallom, még nem készítettem el, de így készülhet.