Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness

írta: nekedveszem.hu
1 401 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Feleségemmel és négy éves kisfiammal érkeztünk a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness szállodába az őszi szünet idején.
Eredetileg az Andrássy Kúriába szerettünk volna foglalni, ahol már nem egyszer töltöttünk el pár csodás napot, de ott sajnos már nem volt hely.
Így az Accent szállodalánchoz tartozó másik szállodát kerestünk, ami legalább 4*-os besorolású, így jutottunk erre a helyre, sajnos…

Foglalásnál 2x telefonáltam és kérdeztem rá arra, hogy kisgyerekkel tudjuk-e használni a medencéket, mindkétszer megerősítettek ebben, így ebben a tudatban keltünk útra.
Az első megrökönyödés akkor ért, amikor csak a szállásköltség 50%-ának kifizetése mellett kaphattuk meg a szobát. Nem értettük, soha, semmilyen körülmények között nem történt még ilyen velünk. A Booking.com-on ez a foglalások nagy részénél természetes, de megérkezéskor egy belföldi szállodában több, mint kínos.
Az első döbbenet a pótágy minőségével kapcsolatban ért minket, a fejvég ca. 4-cm-rel volt magasabban, mint az ágy vége, illetve az összes rugó nyomta a matrac felső szövetét, alvásra így alkalmatlan volt.
A recepción nagy nehezen megértették a kérésünket, de a szobaasszony sem tudta az ágyat/matracot cserélni, mert teltház volt. Kaptunk pár darab ágytakarót, amivel legalább a rugók nyomását kompenzálhattuk.
A szoba padlószőnyege-, függönye-, tapétája koszos, a fürdőszoba szaniterjei botrányos állapotúak, a szobában a zuhany folyamatosan csöpögött.

A medencék közül az úszómedence az első napon egészen biztosan nem volt 26-28 fokos, mint ahogy a tábla jelezte, úszásra is alkalmatlan volt, nagyságrendileg 22-23 fok környékén lehetett (másnap már fürdésre alkalmas volt). Így a szálloda összes vendége az “élménymedencén” és a termálmedencén osztozott.
Sajnos ebben a hatalmas tömegben egy kisgyerekkel nem nagyon lehetett élményfürdőzésről beszélni.
A szaunarészre már évekkel ezelőtt ráfért volna a felújítás, málladozó vakolat-, összetört szaunaberendezések környezetében az ember nem szívesen szaunázik. Vagyis mi nem vettük igénybe. Viszont, hogy egy pozitívumot is írjak, a sószoba jó ötlet.

Vacsora/étterem: az ételek minősége jó/közepes, sok étel hideg volt a csévingben. Az étterem közepén 3db 230V-os, egyenként ujjvastagságú vezeték haladt keresztül a padlóhoz ragasztva, nem egyszer botlott meg benne vendég, illetve egyszer egy pincér is elesett.
A hab a tortán (vagyis a gyereken) az volt, amikor a pincér leöntötte a kisfiamat egy korsó sörrel. Igazából nem ez volt a legnagyobb probléma, hanem, hogy senki nem kérdezte meg, hogy elvigye-e mosatni a ruhát, van-e tiszta ruhánk, stb. A pincér természetesen elnézést kért, rá nem haragudtunk, viszont itt jött el az a pont amikor írtunk egy levelet a szállodalánc központi e-mail címére, hogy költöznék, akár másik helyre is.
Ezután próbáltunk aludni, de a szobában kikapcsolt termosztát mellett is legalább 26-25 fok volt, ami ugye alvásra alkalmatlan.
Így reggel úgy döntöttünk, hogy nem vesszük igénybe a 2, éjszakát és kijelentkezünk.
Ekkor hívott a szálloda managere, hogy értesült az előző esti levelünkről és felajánlott egy sarokszobát (ami két légteres + gardrób), illetve az előző esti, illetve ha elfogadjuk a szobacserét és maradunk, az aznapi fogyasztásunkat elengedik (a két napra összesen 2 korsó sör, 2×2 deci szóda és 2dl chardonnay volt – nem éltünk vele vissza).
Miután megnéztük a sarokszobát azt elfogadtuk, költöztünk.
Az új szoba tágasabb, hűvösebb, lakhatóbb volt, de a plafonon beázásnyom, a padlószőnyeg szintén kopott, nem illő ehhez a besoroláshoz.
Az animátorlány munkája tökéletes volt, a gyerekek felszabadultan tudtak játszani.
Egészen biztos, hogy ide semmilyen körülmények között nem térünk vissza.

Az értékelés a 2016. novemberi állapotokat tükrözi.
A nyitókép forrása: a szálloda weboldala

kapcsolódó bejegyzések