Caramell Premium Resort Superior – lehetne jobb is

írta: nekedveszem.hu
1872 megtekintés
Kiwi.com Many GEO's

Első turizmushoz kapcsolódó tesztünkben a bükfürdői Caramell Premium Resort Superior szállodát ismerhetjük meg közelebbről

Vágjunk is a közepébe, nézzük meg, mit is írtak 2010-ben és mi valósult meg mindebből 2016. novemberére:

A 2005 decemberében létesült, sikeresen üzemelő 80 szobás, 4 csillagos ház a növekvő piaci igényeket kielégítő, a versenyképességét fokozó szolgáltatások fejlesztését határozta el. Fő iránya a szabadidő egészségmegőrző eltöltését segítő wellness szolgáltatások intenzív és extenzív bővítése, amibe beletartozik a sportolás, a szórakozás, a konferenciatermek, illetve az emelt szintű szálláshely-színvonal is. Az új komplexum a főépülettel egy nyitott és egy zárt folyosóval kapcsolódik össze. A földszinten helyet kap egy élménymedence (150 négyzetméter vízfelület) sodrófolyosóval, élményelemekkel, fűtött gyermekmedence, termálvizes medence, pool bár. Pihenő tereket, öltözőket is kialakítanak. A wellness kültéri úszómedencékkel és külső pihenőterülettel is bővül kb. 310 négyzetméternyi vízfelülettel. Az emeletre kerül a szaunavilág és a masszázstermek, VIP pihenők, jóga terem a galériára nyíló pihenőterekkel, tetőterasszal. A régi és új épület közti udvaron japánkert kialakítású pihenőterület létesül díszhalas tóval és sziklakerttel. A wellness épülettől elválasztva, a földszinten kap még helyet a gyermekjátszó szoba és a bowling pálya. Az emeletre kerül a 280 fős konferencia terem.
A bővítés során megépítenek egy családi apartmanos épületet is közvetlen kertkapcsolattal. Itt 20 kétágyas teraszos szoba és 20 két- és háromszobás, konyhával felszerelt apartman várja majd a családosokat. A Hotel Caramell a fejlesztések után 13.400 négyzetméteren áll a pihenni, kikapcsolódni, újjászületni vágyók rendelkezésére.

Nagyjából így is történt, a termálvízes medence és a sodrófolyosó kivételével minden magvalósult. A japánkert valóban hangulatos, talán a szálloda legszebb része.De akkor haladjunk sorjában. Kifejezetten a Caramell Premium Resort Superior új szárnyába foglaltunk, ez – mint később kiderül(t) – nagyon jó választás volt. A prémium (értsd: újonnan épített) szobák a “D” épületben kaptak helyet, ami a recepciótól kb. 200m távolságra található, de a parkolóból könnyen megközelíthető, így nem okoz gondot a csomagok felvitele. Nem tudom mostanában mi a trend, de londíner nem volt, poggyászhordó kocsi igen, bár csak külön kérésre. Utóbbi nem feltétlen gond, ha lenne rá valahol utalás, hogy kérhető. Igazság szerint rajtunk kívül mást nem is láttam ilyennel közlekedni.
Itt jegyezném meg, hogy a személyzet ugyan kedves és segítőkész volt, de háromból három recepciósnak fogalma nem volt arról, hogy milyen animáció lesz másnap. Sőt, az aznappal sem nagyon voltak tisztában. Ez még nem is lenne baj, az nagyobb gond, hogy alig voltak/elmaradtak a kiírt (a recepción kérésre elkért kézzel írt A4-es papíron lévő) programok is.

A prémium szobák rendben voltak, hozták a 4* minőséget, bár egy másfajta padlószőnyeg jobb választás lett volna, ami le volt téve, koszosnak látszott. Vélhetően nem volt az, csak a porszívózás símította úgy a szálakat, hogy annak látszódjék. De a szobában tisztaság volt, fürdőszoba rendben, itt normál zuhanykabin volt üvegajtóval.

A wellness részleg hozta az elvárhatót, teltház nem volt, kényelmesen lehetett fürdeni kisgyerekkel is. Nagy élmény-, külön gyerek- és kint úszómedence tartozott ehhez a részhez. Külön pozitívum, hogy volt külön felnőtt rész is, ahol a kicsik nem zavartak.
Az emeleten hatféle szauna, sószoba, gőz, pihenőterasz. Modern és szép, viszont fürdőruha nélküli. Akit ez zavar, az jól tekerje be magát szaunatörölközővel, melyek önkiszolgáló módon elvehetőek.

Felmerül a kérdés, hogy ha ennyi jót lehet  a Caramell Premium Resort Superior szállodáról olvasni, akkor miért nem lett jobb az értékelés.
És itt jön az a két pont, amin ha a szálloda változtatni tudna, akkor akár magasabb áron is értékesíthetné a szolgáltatásait
Aki arra számít, hogy itt új ízeket-, széles ételválasztékot talál, az el se induljon. Unalmas koszt (pl. két egymást követő nap rántott csirkemell), elrontott ételek (pl. habroló tészta része kőkeménységű, császármorzsa felejtős), illetve a legnagyobb baki – és ez nem túlzás -, minden 3. tányér volt csak étkezésre használható. Rászáradt ételmaradék-, mosogatólé-, folt virított a tányérokon. Ilyet még soha, sehol nem tapasztaltam. Az előbbieken túltéve magunkat tudtunk étkezni, éhesek nem maradtunk, de nem ez a hely a gasztronómia fellegvára.És, mint utaltam rá, úgy alakult, hogy az előre lefoglalt 2 éjszaka mellé maradtunk egy harmadikat is, de azt csak a régi szárnyban tudták biztosítani.
Szerencsére csak 1 éjszakát töltöttünk itt, a szobában kissé kopottas bútorok, a fürdőben csatornaszag és zuhanyfüggöny, illetve kifogyó melegvíz. Ez a rész csak barokkos túlzással 4*, sokkal inkább 3.

A szálloda mellé épített kristály torony egy nagyszerű mászó- és kalandpálya, melynek amúgy is barátságos napi áraiból a szállóvendégek még 50%-os engedményt is kapnak. Ahogy visszaolvasom elég reklámszagú a mondat, de tényleg így van, kisfiam legalább 3 órám töltött el benne és nagyon élvezte. Érdemes kipróbálni.

Összességében, aki együtt tud élni a fent leírtakkal, jó választás lehet a Caramell Premium Resort Superior. Sokszor találkoztam már nagyon kedvező árral, ár/érték arányban viszont a prémium szoba az amit érdemes választani.

Szobákra vonatkozó tipp: A “D” épületben lévő prémium szobák újabbak és modernebbek.
Az értékelés a 2017. júliusi állapotokat tükrözi.
A nyitókép forrása: a szálloda weboldala
Ha tetszett a leírás, itt tudsz akciós csomagot foglalni

VARÁZSLATOS LUXUSWELLNESS BÜKFÜRDŐN!

115.200 Ft
59.900 Ft
Maiutazas.hu
as of 2021-09-15 01:15
0 hozzászólás
4

kapcsolódó bejegyzések